19 mei 2015

Van Duijkeren ontzorgt!

Waterschade

Je zult maar een overlopend doucheputje hebben. En net even de deur uit zijn. De waterschade in deze woning van Cordaan was dramatisch. De laminaatvloer was krom getrokken, het stucwerk op de muur liet los. Deuren moesten opnieuw worden gezet. In de douche stond de schimmel op de wand. Kortom: tijd voor een grondige opknapbeurt. Maar dan wel 100% ontzorgd!


Goede offerte

Van Duijkeren Schilders & Vastgoedonderhoud bracht als aannemer een goede offerte uit voor het hele karwei. Cordaan overhandigde de sleutel en wist het appartement in goede handen.

Hier zie je een stukje van de laminaat-
vloer en de muur die kamer en douche scheidt.
Het vocht is zo'n 30 cm opgetrokken...
Hier hebben we de voer gestript en zie je
tot hoever de vochtplek in het beton reikte.
Het eindresultaat. 

Aanpak

In totaal zijn we twee weken aan het werk geweest. Toen het appartement leeg was, hebben we eerst het laminaat verwijderd en het aangetaste stucwerk afgestoken; dat was net voor het weekend, zodat vloer en muur in alle rust een paar dagen konden drogen.

De muur was in reliëf gestuct en - apart van de waterschade - in goede conditie. Daarom hebben we alleen de onderkant aangepakt. Natuurlijk in dezelfde stijl als de rest van de muur.

Voor de vloer koos Cordaan op ons advies voor pvc. Dat is een mooi en warm ogend alternatief voor laminaat. Het is waterbestendig en behoorlijk slijtvast.


De douche is nieuw gesaust
 <= De badkamer hebben we eerst van alle schimmel ontdaan en daarna opnieuw gesaust.


Vooraf hebben we trouwens in de wisselwoning een nieuwe vloer gelegd.
De bewoner van het Codaan-appartement hebben we verhuisd naar de wisselwoning en weer terug. Dat scheelde een hoop stress voor de bewoner en dat vond Cordaan óók heel belangrijk.